Bordeaux 2020 in fles

Nu de Bordeaux 2020 zich in fles aanbiedt hebben we ook de kans gehad deze 2 jaar na de En Primeur proeverij verder te beoordelen. 2020 was een uitdagend jaar zoals men dat noemt. Terecht merkt een internationale wijnjournalist op dat het voor veel wijnmakers goed heeft uitgepakt dat men door de Covid beperkingen een volle focus kon hebben op de wijngaarden.

Check hier nog eens ons eerdere overzicht van het groeiseizoen 2020

BORDEAUX 2020 IN DE FLES BEOORDEELD

Het is voor 2020 niet echt aan te geven of het meer een linkeroever of rechteroever jaar was. Wel werd het veelal duidelijk dat grofweg de wijngaarden met oudere wijnstokken, koeler gelegen en/of gebieden die meer regen kregen op belangrijke momenten het betere deden.

Meer dan 2019 en 2018 zijn er verschillen. 2020 is minder homogeen maar brengt bij de betere wijnen een prachtige spanning die we hier en daar misten in 2018 en 2019. 2020 biedt globaal structuur en finesse uit de betere jaren, is rijper en frisser dan de 2018 en kent focus daar waar 2019 direct charmant was.

LINKEROEVER 2020

Pessac-Léognan 2020

Veelal gestructureerde en geconcentreerde wijnen met complexiteit en rijpe tannines. Enorme potentie.

Margaux 2020

Minder weelderig dan de voorgaande twee jaargangen maar over het algemeen aromatische wijnen met balans, intensiteit en een stevige tannine structuur.

Pauillac 2020

Over het algemeen klassieke Pauillac met alle kenmerken van deze appellatie. Geconcentreerde en veelal soepele wijnen al zijn er ook wijnen met stevige en strenge tannines nog.

St Julien 2020

Fraai en vaak nu al smaakvol en toegankelijk. Volle, complexe en intense wijnen.

St Estèphe 2020

Misschien wel het beste van de linkeroever in 2020. Rijke en precieze wijnen met veel concentraat en structuur. We proefden veel cassisfruit.

RECHTEROEVER 2020

Pomerol 2020

Consistente wijnen door de hele appellatie. Wijnen die zowel rijk, geconcentreerd en soepel zijn als ook een prachtige frisheid en precisie kennen.

Saint-Emilion 2020

Ook hier liet Merlot vaak het beste van zichzelf zien. Veel wijnen, met name van de klei-kalksteen bodems deden het voortreffelijk. Over het algemeen rijke en geconcentreerde wijnen.

Op dit moment moeten alle rode wijnen uit 2020 nog bij ons binnenkomen. Volg ze hier

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordeaux Speciaal Zaak Volg ons op Instagram en Facebook
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Site gemaakt door Webmen

X