Bordeaux 2017 – een jaar van uitersten

Bordeaux

2017 werd een bijzonder wijnjaar in Bordeaux. Aan het einde van de rit waren er grote verschillen in opbrengst en kwaliteit. Ruim 30% van de oogst ging verloren. Grotendeels door de vaak ronduit verwoestende vorst in april. Lager, vochtiger gelegen wijngaarden kregen de volle laag en veel producenten verloren alles in de vroege ochtend van 27 april. Vooral in Margaux en Pessac-Léognan waren de verliezen groot.

Uiteindelijk dus grote verschillen, waarbij op de linkeroever Saint-Estephe, Saint-Julien en Pauillac de mooiste resultaten boekten, gunstig gelegen wijngaarden met de schrik vrijkwamen en de rechteroever een enorme diversiteit laat zien in opbrengst en kwaliteit.

2017 zal dus niet de boeken in gaan als een topjaar voor Bordeaux, maar als een jaar waarin goede wijnen werden gemaakt die al wat vroeger op dronk zijn.

Tot en met 15 januari 2023 alle wijnen uit 2017 met 10% korting. Klik hier voor ons assortiment

Niks mis mee toch?


Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordeaux Speciaal Zaak Volg ons op Instagram en Facebook
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Site gemaakt door Webmen

X