Bordeaux 2022 – Een korte update

Bordeaux

Ook 2022 was verre van een makkelijk jaar voor de wijnproducenten in Bordeaux. Weer sneuvelde er een record met juli als droogste maand ooit sinds 1959. We hebben allemaal de enorme verwoestende bosbranden kunnen zien. Zes weken lang viel er onafgebroken geen druppel regen.

Gelukkig viel er deze week verlossende regen en deze leidde ook gelijk, record nr.2(!), de vroegste oogst ooit in met de pluk van witte druiven in Pessac-Léognan.

Naast de extreme droogte waren er de, inmiddels, ook weer gebruikelijke uitdagingen door vorst en hagel. Totaal is de schatting dat er 10.000 hectare geheel of gedeeltelijk zijn geraakt. Toch lijkt het al met al een goed oogstjaar te worden. Met uitstekende condities tijdens de bloem- en vruchtzetting zal het volume net onder het gemiddelde van de afgelopen 50 jaar uitkomen, zo is de verwachting.

De regen van deze week en komende weken zal het volume helpen opkrikken als de druiven nog wat kunnen groeien. Dat dit geen onnodige luxe is bewijst ook het uitzonderlijke besluit (record nr.3) om tijdelijke irrigatie toe te staan in Pessac-Léognan, Pomerol en Saint-Emilion.

Never a dull moment zullen we maar zeggen….


Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordeaux Speciaal Zaak Volg ons op Instagram en Facebook
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Site gemaakt door Webmen

X