Nieuws uit Margaux

Vijfde Cru Du Tertre verkocht en Brane-Cantenac Blanc ziet het levenslicht

Twee opmerkelijke berichten uit de appellatie Margaux in Bordeaux.

Het eerste betreft de verkoop van Château du Tertre in Margaux aan de familie Helfrich (bekende wijnmakers in Frankrijk) dat sinds 1998 in Nederlandse handen was. Het werd destijds aangekocht door ondernemer Eric Albada Jelgersma die drie jaar daarvoor ook al derde Cru Château Giscours in Margaux had gekocht. Hij overleed in 2018 en de verkoop betreft een strategische keuze die is gemaakt door zijn kinderen en directeur Alexander van Beek.

Na de aankoop werd Château du Tertre nieuw leven ingeblazen en vandaag de dag is het een vitaal wijndomein bekend om de geurige en gestructureerde wijnen met frisheid en fruit. De keuze om te verkopen is gemaakt om maximale focus te kunnen geven aan Château Giscours, aldus Alexander van Beek. Tevens kan men nu ook extra aandacht geven aan de ontwikkeling van het Caiarossa; een Toscaans wijnhuis dat de familie ook bezit.

Het tweede bericht betreft de bekendmaking van Château Brane-Cantenac dat het voor het eerst in zijn geschiedenis een droge witte wijn op de markt gaat brengen: Brane-Cantenac Blanc 2019. Een diep gekoesterde de wens van eigenaar en wijnmaker Henri Lurton.

Zoals bekend zijn wij fan van droge witte wijnen uit Bordeaux en kunnen we niet wachten om deze Brane-Cantenac Blanc te proeven! Of dat gaat lukken moeten we nog zien, aangezien er slechts 3 hectare is aangeplant met Sauvignon blanc (80%) en Sémillon (20%). De vraag kan zomaar eens groter zijn dan het aanbod…

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bordeaux Speciaal Zaak Volg ons op Instagram en Facebook
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Site gemaakt door Webmen

X