En Primeur 2020

En Primeur 2020

En Primeur voorverkoop 2020

12 mei

De En Primeur campagne is op 7 mei dan echt van start gegaan toen de eerste prijzen doorkwamen van een paar kleinere châteaux. Wij proefden ruim 100 wijnen en 2020 blijkt weer een bijzonder goed jaar te zijn geworden en lijkt vooralsnog wat meer frisheid en diepte te hebben gebracht in de wijnen. Het verwachte prijsniveau zal gemiddeld tussen de 0% en 10% liggen. Château Cheval Blanc was de eerste grote naam die op 11 mei met de prijs naar buiten kwam voor de 2020. Deze is 3,5% hoger dan in 2019 maar nog altijd fors lager dan in de jaren 2015 t/m 2018.

Wat zijn En Primeur wijnen?

Marco ten Hoopen beoordeeld Pomerol

En Primeur wijnen zijn wijnen de je koopt in de voorverkoop. Vat samples worden geproefd en beoordeeld door wijncritici en professionals vanuit de hele wereld. In de weken tot maanden daarna maken de diverse Châteaus de prijzen bekend. De meeste grote wijnen worden vooraf geheel of gedeeltelijk verkocht gedurende deze periode. Pas twee jaar later komen de wijnen op de markt. De jaargang 2020 komt de eerste helft van 2023 beschikbaar.

Waarom “En Primeur” kopen?

En Primeur wijnen zijn doorgaans aanzienlijk goedkoper dan het moment waarop ze op de markt komen. Daarnaast geeft de zekerheid dat u uw gewenste wijnen ook daadwerkelijk geleverd krijgt.

Wij hebben in ons blog voor u een voorlopig oogstrapport 2020!

De En Primeur 2020 wijnen zijn beschikbaar vanaf mei 2021 en we zullen de lijst tot half juli nog dagelijks blijven aanvullen en bijwerken. De campagne loopt tot en met augustus.

Wijnen worden gereserveerd op naam in kisten van 6 flessen. Na beëindiging van de 2020 campagne maken wij een factuur op van alle door u gereserveerde wijnen. Levering vanaf 2e kwartaal 2023 in de originele Château kisten

En Primeur in onze shop

En Primeur Mailinglist

Als u een mail wilt ontvangen zodra er nieuwe En Primeur wijnen en prijzen beschikbaar zijn, schrijft u zich dan hieronder in voor de En Primeur mailinglist!

(Maximaal 1 mail per dag, alleen indien er nieuwe En Primeur wijnen zijn toegevoegd)

X